srebrna O1 wczoraj po 22 na alejach, RMI... pozdro od czarnego RSa
[O2] 2,0 tdi 140 km DSG uciekająca woda z układu chłodzenia
Zwiń
X
-
[O2] 2,0 tdi 140 km DSG uciekająca woda z układu chłodzenia
witam bardzo serdecznie wszystkich uytkowników.mam pytanko odnośnie mojej octavii.kupilem kilka dni temu moje autko jest ono z 2005 oku 2.0 tdi 140 km dsg i po przejechaniu ok 2 tys km woda w zbiorniczku spadla ponizej minimum,płyn jest czysty , zero syfu.czy moze ktoś orientuje sie co może być przyczyną ubytku?pozdrawiamSkoda Octavia 2,0 16 V Bkd DSG + chip = 180 Hp 403 Nm
Mercedes W210 2,9 td 129 Hp - niezniszczalny ;-)- a jednak umarł drzewo
Mercedes W210 3,0 Td 177Hp
Brava 1,6 16 V 103 Hp
-
-
niestety w przypadku silnika BKD masz bardzo duże prawdopodobieństwo, że trafiłeś egzemplarz z felerną głowicą - niestety te jednostki, zwlaszcza z początku montażu w O2 są trapione tą przypadłością.
sprawa typowa i ogólnie znana i w tym kierunku bym diagnozował, oczywiście można próbować wykluczyć wyciek, ale zdecydowanie stawiam na głowicę.
sam miałem tę wątpliwą przyjemność niestety.
(ten sam rocznik nawet również z DSG)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
nie wiem ile w tym prawdy ale mechanik powiedział ,że gdyby była pęknięta głowica miałbym brudną wodę w chłodnicy a moja jest czysta jak łzaSkoda Octavia 2,0 16 V Bkd DSG + chip = 180 Hp 403 Nm
Brava 1,6 16 V 103 Hp
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LEON119nie wiem ile w tym prawdy ale mechanik powiedział ,że gdyby była pęknięta głowica miałbym brudną wodę w chłodnicy a moja jest czysta jak łzasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
jak sprawdzić czy to głowica i czy mogę starać sie o jakąs kase od komisu z którego kupiłem?
[ Dodano: Pon 29 Mar, 10 20:06 ]
a dodam ze kupiłem 10 dni temuSkoda Octavia 2,0 16 V Bkd DSG + chip = 180 Hp 403 Nm
Brava 1,6 16 V 103 Hp
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LEON119jak sprawdzić czy to głowica
kasa od komisu - nie wiem, ale silnik jest fajny, więc może warto to naprawić i mieć spokój na resztę użytkowania.
niestety nie wiem jaki to koszt, świta mi jakieś 1500pln, ale może ktoś się wiążąco wypowie.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LEON119woda w zbiorniczku spadla ponizej minimum
koniecznie sprawdż szczelność układu chłodzenia,bo może też być nieszczelna chłodnica płynu chłodzącego,ja tak nie dawno miałem i okazało się,że padnięta była chłodnica,dobry mechanik zada ciśnienie i upewnisz się czy ten układ jest szczelnyJacek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LEON119czy mogę starać sie o jakąs kase od komisu z którego kupiłem
ale może w gratisie cos od nich wytargujeszprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
LEON119, masz zajebiste szczęście. Też się łudziłem i z lupą szukałem wycieków, czekając aż ujrzę różowy nalot gdzieś na którymś z łączeń - jak na zbawienie... Niestety, układ był szczelny a okazało się, że głowica ma pękniecie przy kolektorze wydechowym. Mój samochód jest właśnie z końcówki felernej serii (koniec I połowy 2006). Koszt wymiany głowicy na nową w ASO = 7 tys. (4 - głowica, 2 - robota, 1 - uszczelki, śrubki i inne pierdoły) :shock:
Miałem jednak cholerne szczęście i udało mi się zrobić to jeszcze na gwarancji (ostatnie dni jej trwania).OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
-
leszekmw, dokładnie ..OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sontarioLEON119, masz zajebiste szczęście. Też się łudziłem i z lupą szukałem wycieków, czekając aż ujrzę różowy nalot gdzieś na którymś z łączeń - jak na zbawienie... Niestety, układ był szczelny a okazało się, że głowica ma pękniecie przy kolektorze wydechowym. Mój samochód jest właśnie z końcówki felernej serii (koniec I połowy 2006). Koszt wymiany głowicy na nową w ASO = 7 tys. (4 - głowica, 2 - robota, 1 - uszczelki, śrubki i inne pierdoły) :shock:
Miałem jednak cholerne szczęście i udało mi się zrobić to jeszcze na gwarancji (ostatnie dni jej trwania).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sontarioMój samochód jest właśnie z końcówki felernej serii (koniec I połowy 2006).O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Panowie, ASO mi potwierdziło, że od połowy 2006 roku do BKD zaczęli montować już poprawioną głowicę. Mój samochód został wyprodukowany w czerwcu 2006 Jak tylko usłyszeli że mam gdzieś wyciek płynu i nie znaleźli nigdzie czerwonawych nalotów - od razu postanowili ściągnąć czapkę. Diagnoza była natychmiastowa: do wymiany głowica.
A pękła mi gdzieś przy 70 kkm.OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Panowie, ASO mi potwierdziło, że od połowy 2006 roku do BKD zaczęli montować już poprawioną głowicęO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz